Drie zussen vieren samen 305 jaar - Zuster Clothilde Seymus is 100 jaar

Fotoreportage...

Lier: Samen met haar medezusters en heel wat familie en kennissen vierde zuster Clothilde haar honderdste verjaardag. Speciaal aan deze verjaardag was dat ze die vierde samen met haar zusters. Speciaal zal u vragen, zeker speciaal. Haar zuster Maria is deze maand 103 geworden. Haar andere zus Martha werd dit jaar 102 jaar.

Clothilde Seymus werd geboren op 27 juli 1919 in Heist-Goor. Ze was de derde van een gezien van vier. Haar broer stierf op 92 jarige leeftijd.
Op 14 april 1947 deed Clothilde haar intrede in het klooster van Vorselaar. In 1953 behaalde zij haar diploma van lager onderwijs. Zij begon haar loopbaan in Westmalle - Mariagaarde en gaf daar les in het achtste leerjaar. In Lille was zij schoolhoofd.  In de parochie was zij actief als lector. Zij stichtte er ook een kinderkoor. Elke zondag luisterde zij met het koor de eucharistieviering op. In 1983 verliet zij Lille om te genieten van een welverdiend pensioen in de gemeenschap van Bouwel. Stilzitten kon ze niet. Zij stelde haar talenten nog ten dienste van de parochie. Ze bezocht de zieken thuis en in de kliniek. In 2001 verhuisde ze naar Booischot. Daar bracht ze ook nog enkele gelukkige jaren door. Na een opname in het ziekenhuis kwam zuster Clothilde op 21 februari 2017 naar Huize Nazareth. Daar is zij een rustige, tevreden, dankbare bewoner.
Bij deze speciale gelegenheid kwam burgemeester Frank Boogaerts samen met schepen Rik Pets zuster Clothilde en ook haar zussen feliciteren. Ze brachten een oorkonde van het Paleis. De stad bood haar bloemen en een grote doos pralines aan. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet