Groenten telen bij Sint Jozef

Fotoreportage...

Lier: Het Woon en Zorg Centrum Sint Jozef lanceerde een uniek project. Bewoners van de appartementen kunnen in de tuin hun eigen groenten telen. Met de steun van Cera en de Landelijke Gilde werden in de grote tuin van het WZC groenten teelbakken geplaatst. Elke bewoner die wil kan zich ontfermen over een groenten bak.

“Sint Jozef Lier is dit voorjaar gestart met een ‘Warme tuin’. Met dit duurzame project willen we alle bewoners van het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen, maar ook medewerkers en familie, warm maken om in de grote groene ruimte te vertoeven die we te bieden hebben. Kijken, proeven, ruiken of met de handen in de grond zitten”, zegt Werner De Backer, directie Sint Jozef Lier.
“Anderzijds wil de ‘Warme Tuin’ een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen, voor bewoners, familie, vrienden, vrijwilligers, bewoners uit de buurt. Een plaats waar men kan ‘palaveren’ over vroeger, over wat men geteeld of geoogst heeft.
Met de oogsten van de tuin kunnen allerlei activiteiten georganiseerd worden, maar zelfs alleen al het eigenaarschap van een moestuinbak kan de kwaliteit van leven van de persoon in kwestie bevorderen.”

Koen Albers, lokale vertegenwoordiger van Cera, legde uit dat Cera steun verleent aan projecten die te maken hebben land- en tuinbouw en met zorg voor de gemeenschap. “Dit project past duidelijk in onze doelstelling. Het heeft te maken met landbouw en ouderenzorg. Daarom steunen wij dit project met 900 euro.”

De Landelijke Gilde zorgde voor de praktische uitwerking. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet