Lisp Kermis 2019: van woensdag 28 augustus tot zondag 1 september

Lier: Zoals gebruikelijk gaat Lisp Kermis door het laatste weekend van augustus. De organisatie heeft ondertussen heel wat gesleuteld aan de versie 2019. Het is een goed evenwicht tussen kwaliteitsvolle attracties en het beschikbare budget. Luc Peeters organisator van het evenement legt uit: “Verleden jaar kenden wij wat betreft aanwezigheid een goede kermis. Wij waren echter het slachtoffer van het zeer warme weer en de allesoverheersende voetbalzomer. De mensen bleven gemakkelijk op de terrasjes op de Grote Markt zitten om naar de voetbal te kijken. Gevolg de bezoekers aan onze kermis consumeerden minder. Gezien wij geen subsidie krijgen en het alleen moeten stellen met sponsoring en de opbrengst van de drankverkoop kenden wij een moeilijk financieel jaar. Daarom hebben wij onze kermis bijna helemaal moeten herdenken.”

Programma 2019
Woensdag 28 augustus 20.00 uur: Bingo avond met mooie waardevolle prijzen.
Er worden twaalf rondes gespeeld onder leiding van Dirk, een ervaren bingoroeper.

Donderdag 29 augustus 20.00 uur: Crooneravond
Deze avond herbeleef je de sfeer van een club uit de jaren ’60.  Swa Van Den Broeck brengt met het SD Projections jazz combo nummers van onder andere Frank Sinatra. Pino Baressi brengt Italiaanse charme-muziek.Een duet met zijn dochter zal zeker niet ontbreken.

Vrijdag 30 augustus namiddag 14.00uur: seniorenbal met Eddy Smets en Letty Lanka
Vrijdagavond 20.30 uur variétéspektakel: travestieshow Les Folies De Gand.
Ze brengen een wervelende show met travesties en dansers in spectaculaire kostuums. Deze groep kreeg zijn bekendheid op de Gentse Feesten.

Zaterdag 31 augustus namiddag 14.00 uur: kaartwedstrijd
Zaterdagavond 21.00 uur: feestnacht van Lisp Kermis
De lokale cover en ambiancegroep Plug it in zet de avond in. Hun live optreden wordt rond 22.30 uur even onderbroken voor een optreden van Swoop en Filip D’Haeze. Swoop is een van de gangmakers van de Schlagerfestivals. Nadien speelt Plug It In nog even verder.
De feestnacht wordt afgesloten door een DJ (tot ongeveer 3 uur)

Zondag 1 september vanaf 12.00 uur: grote rommelmarkt langsheen de Lispersteenweg van aan de spoorwegovergang tot aan de Frankenweg.
Zondagnamiddag: vanaf 14.30 uur speelt in de tent  een coverbandje rustige muziek.
Zondagavond: vanaf 18.30 uur optreden van Ronny Lee gevolgd door Funky D, een vijfkoppige groep meestal koperblazers en een zangeres uit de entourage van Domino. Tijdens hun optreden verplaatsen ze zich in de ganse tent.

Om 24.00 uur stipt valt het doek over Lisp Kermis 2019.
(MSL/foto’s archief MSL-SDW-LP)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet