Nieuwe fietspomp in Stadspark 

Lier: Aan de speeltuin naast het stadspark werd een nieuw vaste fietspomp in gebruik genomen. Aan deze fietspomp is ook enig herstelmateriaal voor de fiets te vinden.

Cera CVBA organiseerde in de maand mei een oproep om ideeën in te dienen om het fietsen te bevorderen onder de projectnaam ' Go With The Velo '. Vzw Werkmmaat stuurde een fietsidee in met de naam ' Wow! Een vaste fietspomp en een oplaadpunt in de speeltuin! '  Het initiatief werd uitverkozen als 'gouden trapper' en won de hoofdprijs: een budget van 1.250 euro.
Binnen de omheining van de speeltuin werd er met dit budget een fietspomp geplaatst. Deze paal bevat daarnaast een service-pack met reparatiemateriaal voor fietsen.
Op deze manier wenst vzw Werkmmaat, als uitbater van het Koffiehuisje, de ouders en kinderen nog meer te motiveren om met de fiets naar het stadspark en de speeltuin te komen. Om de aandacht te trekken van de fietsers op de Netedijk werd een banner gehangen met verwijzing naar de fietspomp en fietsherstelservice.

Gratis ijsjes
Alle kinderen die tijdens de officiële in gebruikname in de speeltuin aanwezig waren kregen een gratis ijsje Daarnaast heeft vzw Werkmmaat van Cera CVBA een budget van 450 euro ontvangen om een feestelijk evenement te organiseren rond de inhuldiging van deze fietspomp/herstelpaal.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Schepenen Rik Verwaest en Bert Wollants huldigen de fietspomp/herstelpaal officieel in. Dit initiatief draagt immers bij tot een fietsvriendelijke stad voor jong en oud. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet