Sinterklaas komt aan in Lier

Fotoreportage...

Lier: Honderden kinderen verdrongen zich om en langs de verlaagde kade aan het Felix Timmermansplein. Sinterklaas kwam een bezoekje brengen aan de Pallieterstad. De Koninklijke Moedige Bootvissers zorgden ervoor dat de goedheilige man samen met zijn Pietengezelschap veilig en op een ecologische verantwoorde wijze aan wal kon komen. Daar werd de Sint opgewacht door burgemeester Frank Boogaerts. De Sint bracht positief nieuws mee: “Er zijn geen stoute kindjes in Lier”. Vanaf de zitkade vertrok het gezelschap naar het stadhuis. Iedereen wou een glimp van Sinterklaas en zijn Pieten opvangen. Een drukte van jewelste.
Op het stadhuis ontving de Sint gedurende twee uur heel wat kindjes. Buiten een ‘meet and greet’ kregen de kinderen nog een zakje lekkers mee. Naast het stadhuis wachtte het paard van de Sint. Wie durfde mocht er even opzitten.
Daarna vertrok Sinterklaas naar een volgende bestemming om daar ook heel wat kinderen gelukkig te maken. Voor de Sint is dit de drukste periode van het jaar. (MSL/foto’s MSL-SDW-TJL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet