‘Den Babbelier’ viert tienjarig bestaan

Lier: In het Vredeberg vierde ‘Den Babbelier’ zijn tienjarig bestaan met een feestelijk babbel evenement. Schepen voor sociale zaken Annemie Goris benadrukte het belang van een goede kennis van het Nederlands. “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om goed Nederlands te kunnen spreken. De kennis van de Nederlandse taal is de sleutel om de poort te openen naar werk, naar integratie en inburgering, naar sociale en culturele participatie, naar communicatie met de school van je kinderen en zo veel meer.” Na de toespraak werden de vrijwilligers van Den Babbelier in de bloemetjes gezet.
Na het officiële gedeelte volgde een feestelijk babbelmoment in de patio van het Vredeberg.

Den Babbelier
Het begon allemaal met een simpel idee: samen aan tafel babbelen. Door te babbelen in het Nederlands kunnen volwassen anderstaligen het spreken van de Nederlandse taal extra oefenen buiten de schoolmuren. Na het vinden van een aantal geëngageerde vrijwilligers nam ‘Den Babbelier’ meteen een vliegende start.
Hoe werkt het? Mensen lopen iedere woensdag avond binnen tussen 19 en 21.30 uur en kiezen één van de tafels voor een toffe babbel in het Nederlands met onze vrijwillige babbelaars. Diverse thema’s komen aan bod en de vrijwilligers hebben ook verschillende materialen om het gesprek op gang te houden zoals bijvoorbeeld de Wablieft-krant.
Den Babbelier groeide van bij het begin erg snel en gaat dit jaar het tiende jaar in. (MSL/foto’s MSL)

Meer info: Integratiedienst stad en OCMW Lier
integratie@lier.be 
babbelier@outlook.com
0498 80 64 51

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet