‘De Buurtpolitie’ ontmoet winnaars van de “shine-wedstrijd”

Lier: Politiezones Lier, Berlaar-Nijlen, Bodukap en Heist sloegen de handen in elkaar en organiseerden een “shine-wedstrijd”. De actie liep gedurende de maand september en was erop gericht om leerlingen aan te sporen zich zichtbaar te maken in het verkeer. De origineelste inzendingen maakten kans op een meet & greet met enkele acteurs van ‘De Buurtpolitie’.

Begin oktober kregen Livia en Freya (Lier), Ode (Berlaar), Jana (Putte) en de leerlingen van het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Hallaar (Heist-op-den-Berg) het verlossende bericht dat zij de winnaars waren. Zij mochten hun vragen stellen aan de acteurs, er werden handtekeningen uitgedeeld en uiteraard veel foto’s gemaakt.
De vier politiezones van de politieassociatie ‘Tussen Nete en Dijle’ hopen met deze actie het belang van zichtbaarheid in het verkeer te onderstrepen. De kinderen knikten alvast overtuigd dat ze hun fluohesjes zouden blijven dragen.

Shine-wedstrijd
De politiezones Bodukap, Lier, Berlaar-Nijlen en Heist bedachten een ludieke actie in samenwerking met alle scholen in de vier zones. Alle schoolgaande kinderen tot en met de eerste graad van het middelbaar onderwijs werden opgeroepen om vanaf de eerste schooldag zichtbaar naar school te komen. Zichtbaar wil zeggen: in fluo kledij en helm. Ze dienen een selfie te maken en deze te posten op Instagram en/of Facebook, op de door de politie voorziene sociale mediakanalen. De vier ludiekste of origineelste foto’s worden bedacht met een origineel geschenk: een Meet & Greet met enkele acteurs uit de populaire VTM-serie ‘De Buurtpolitie’. (MSL/Foto’s LPL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet