'Menthor Security Services' verhuist veilig naar Lier

Lier: 'Menthor Security Services', een bedrijf dat diverse bewakingsopdrachten uitvoert, verhuisde van de luchthaven van Deurne naar Lier. Gezien de uitbreiding van de luchthaven diende een nieuwe locatie gezocht te worden.

'Menthor International Security Services' werd opgericht in 2003. “Wij zijn nog een vrij jong dynamisch bedrijf. In 2004 kregen wij onze erkenning van Binnenlandse zaken. In de loop van de jaren kregen wij een vergunning voor de meeste activiteiten uitgezonderd waarde transporten. Zo kunnen wij ingezet worden voor statische bewaking, mobiele bewaking, interventie na alarm, bewaking met hond, explosieven honden, gewapende bewaking, persoonsbescherming al dan niet gewapend en dergelijke. Voor elk van deze taken dient men afzonderlijk erkend en vergund te worden”, legt CEO Patrick Claessens uit.

“Op het huidige ogenblik telt ons bedrijf negenenveertig vaste medewerkers. Bovendien kunnen wij ook nog beroep doen op een vijftiental agenten die vooral als bodyguard kunnen ingezet worden. Al deze agenten hebben de verplichte opleiding genoten en hebben de nodige certificaten behaald. Deze opleidingen zijn een dure aangelegenheid. Na de theoretische opleiding volgt nog de praktijktraining. Al bij al mag je toch rekenen op een investering van minimum zesduizend euro per agent. Gelukkig kennen wij weinig personeelsverloop”, zegt Herman De Voeght, verkoopdirecteur.

“In onze sector is het niet gemakkelijk om geschikt en gemotiveerd personeel te vinden. Het werken op zon en feestdagen en het nachtwerk schrikt te meesten af. Gezien ikzelf onderaan de ladder ben begonnen ken ik die problemen. Daarom trachten wij steeds om de meest optimale regeling voor onze mensen te zoeken.” 

Het bedrijf telt vele klanten en voert een diversiteit aan opdrachten uit. “Op dit punt moeten wij vertellen dat er heel wat klanten zijn die niet wensen vernoemd te worden.”  Zo worden er onder andere opdrachten uitgevoerd bij verschillende diamantairs in Antwerpen, Compagnie Maritime Belge, verschillende consulaten, Armani, Total Fina, Delvaux en ook Partek Ergon in Lier. “Wij hebben ook nog de bewaking van de OCT’s in Lier gedaan’, voegt Herman De Voeght er nog aan toe. (MSL/foto’s MSL)

Meer informatie: www.mwss.be  info@mwss.be
                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet