Roze aanstraling stadhuis en Zimmertoren


 
Lier: Naar aanleiding van de start van de borstkankermaand oktober, kleuren het stadhuis en de Zimmertoren een weekje roze. Net zoals vorig jaar, toen het stadhuis al een roze kleedje kreeg, zorgde ook nu Fluvius voor een roze aanstraling door middel van roze filters op de aanstralers van het stadhuis en de Zimmertoren.
 
Van dinsdag 1 oktober tot en met 11 oktober zullen op momenten dat de openbare verlichting brandt, het stadhuis en de Zimmertoren in een roze gloed baden. De roze aanstraling start dinsdagavond 1 oktober. De openbare verlichting ontsteekt automatisch aan de hand van lichtsensors.
Schepen Rik Verwaest geeft toelichting bij dit initiatief.
“De roze aanstraling komt er op vraag van de Lierse afdeling van ‘Pink Ribbon’, de Lierse Pink Ribbonettes. ‘Pink Ribbon’ is een internationale vereniging die zich inzet voor preventie en opsporing van borstkanker en steun aan patiënten. Deze Lierse actie sluit aan bij de Pink Cities-campagne van Pink Ribbon België die Olivia Borlée op 30 september op gang trapte.”
“Elke zondagmorgen varen wij op de binnennete met een roze kano. Dit doen wij om de lymfe drainage te bevorderen. Sommige dames hebben last van een gezwollen arm na een borst operatie. De peddelbeweging help om het vocht af te voeren”, voegt Monique Quaeyhaegens van de Pink Ribbonettes, de Lierse afdeling van Pink Ribbon er nog aan toe. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet