Nieuwe dans- en gymzaal geopend

Fotoreportage...

Lier: Op de terreinen van het Atheneum Lier Campus Louis Zimmer (beter gekend als KTA) werd een nieuwe dans en gymzaal geopend. Turnkringen Lyra en Lierse kunnen er terecht. De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans beschikt er over drie danslokalen.

De toespraken  van schepen voor sport Ivo Andries, burgemeester Frank Boogaerts en Johanna Van Hooydonck van de gym federatie werden afgewisseld met korte demo’s.
“Bewegen , sporten, het is belangrijk voor ieder van ons. De trappen doen in de stadskantoren i.p.v. de lift te nemen, fietsen, wandelen, turnen, lopen, atletiek doen, voetballen.
Hier in dit nieuw gebouw wordt de mogelijkheid om te bewegen fel uitgebreid. Niet alleen met de gymzaal, maar ook in de extra danslokalen die gebouwd werden. Onze SAMWD had inderdaad nood aan extra danslokalen, wegens groot succes van de dansafdeling. Hier moet ik mijn verhaal  herhalen: de samenwerking met de SAMWD heeft geleid tot een synergie en een gedeeld gebruik van lokalen en voorzieningen waar iedereen alleen maar voordelen bij heeft. De tijd is inderdaad voorbij dat iedere vereniging aanspraak kon maken op eigen lokalen en infrastructuur.  De samenwerking die in dit dossier aan de dag werd gelegd is een schoolvoorbeeld van hoe het moet”, zegt de burgemeester.

Tot slot knipten burgemeester Frank Boogaerts en schepen voor sport Ivo Andries het lintje door. Het geheel werd afgesloten met een feestelijke receptie. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet